14 Mart 2012 Çarşamba

Mermer Kek'le tekrar MERHABA


Merhaba sevgili arkadaslarim, takipcilerim ve blogum :) 
Nihayet uzun bir aradan sonra ilk Post'umla sizlerleyim. Gecen haftalar benim icin cok yogun gecti. Malum daha öncede belirttigim gibi tasindik. Yeni bir ev yeni bir hayat diye düsünüyorum. Allah burada huzur icinde yasamayi nasip eder insallah...
Artik bu pasta yapma isi benim icin sadece bir hobi degil hayatimdaki tek zevk haline geldi. Insallah yeni mutfagimda cok yeni ve daha güzel pastalar yapmak ve sizlerle paylasmak nasip olur... Resimde görügünüz mermer kek daha önceden fotografladigim bir kek. Yeni evimizdede pisirdigim ilk kek bu oldu. Diger mermer keklerden kendini lezzetiyle farkli kiliyor. O yüzden sizlere tarifini veriyorum. Denemenizi tavsiye ederim...
Aslinda mutfagimdan kareler paylasmak istiyordum ama henüz tamamen bitmedi isi :) 
Insallah firsat olursa ilerleyen zamanda fotograflamak istiyorum.

Gelelim Mermer kekin tarifine:
Bir büyük kek kalibi icin malzemeler:

250 g tereyag
200 g toz seker
370 g un
5 yumurta
1 paket vanillin
1 paket kabartma tozu
250 ml sivi krema
100 g bitter cikolata
250 g armut veya elma
bir kac damla vanilya aromasi

üzeri icin: 100 g eritilmis cikolata ve istege göre badem, krokan, fistik...vs.

Hazirlanisi:
  • tereyagi, seker, vanillin ve aroma ile cirpilir
  • yumurta sarilari beyazlarindan ayrilir ve tereyagli karisima ilave edilir, karistirilir
  • ayri bir kabta yumurta aklari köpüklesinceye dek cirpilir
  • baska bir kabada un ve kabartma tozu elenir
  • bundan sonraki islemlerde cirpici kullanilmamali, bir tahta kasikla karistirmak gerekiyor
  • yumurta sarisinin oldugu kaba bir miktar yumurta aki, unlu karisim ve sivi krema ard arda ilave edilir ve karistirilir
  • hepsini karistirdiktan sonra hamurun ücte biri ayri bir kaba alinir ve eritilmis cikolata ile karistirilir
  • kalan hamura ise küp seklinde kesilmis meyveler ilave edilir
  • firinimizi 175 derecede isinirken sira geldi hamurlari kaliba almaya, bunun icin kek kalibi önce yaglanir ve daha sonra unlanir
  • önce meyveli hamurun yarisi kaliba alinir, üzerine cikolatali hamurun tamami dökülür son olarak kalan meyveli hamurda kaba alinir ve kekimiz tam bir saat pisirilir
  • kek firindan alindiktan sonra sogutulup üzerine eritilmis cikolata dökülür ve istege göre üzerine, badem, findik, krokan, fistik.... vs. serpilir
  • Afiyet olsun!! 
  


6 yorum:

  1. Nasil da güzel görünüyor..ellerine saglik canim...Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. yeni evin hayirli olsun canim benim oooh mis gibi olmustur telas bitti cok sukur :))
    pastan herzamanki gibi cok guzel gorunuyor yemis kadar oluyorum yani :))
    insallah yeni evinde dahada guzellerini yaparsin optuuuuum :))

    YanıtlaSil
  3. çok hoş ve leziz görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Tesekkürler arkadaslar yorumlariniz icin. Henüz seker hamurlu pasta yapacak firsatim olmadi, insallah en kisa zamanda oda olur.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    MMMM HARİKA
    :))

    YanıtlaSil
  6. Yum that looks delicious! Hope you have a great day! xoxo

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tesekkürler...