14 Eylül 2011 Çarşamba

Cikolata Soslu Pasta



Bu siralar blogumla pek ilgilenemiyorum. Izindi, ramazandi, bayramdi derken vakit cok cabuk gecti.
Uzun lafin kisasi bir pasta tarifiyle karsinizdayim :) 

Malzemeler:
Kakaolu pandispanya
200 ml Sivi krema
1 paket krema sertlestirici
1 yemek kasigi seker
Cikolatali sos icin: 200g bitter cikolata, 200 ml sivi krema
üzeri icin cikolata sosu

Ben bu pastayi daha önce yaptigim artan pandispanyayi degerlendirmek icin yaptim...
Kakaolu pandispanyadan iki adet esit boyda dik dörtgen kesiyoruz. Birini servis tabagina aliyoruz ve üzerini marmelatla islatiyoruz.
Bir kapta sivi kremayi sertlestirici ve 1 yemek kasigi sekerle birlikte iki üc dakika cirpiyoruz. Kremayi ilk kata sürüyoruz ve diger kat pandispanyayida üzerine koyuyoruz. Bunuda marmelatla islattiktan sonra kremayi pastanin her yerine sürüyoruz. Pastayi buzdolabinda bekletirkende sosu hazirliyoruz. Bunun icin bir kutu sivi kremayi (200ml) tencerede isitiyoruz. Kaynamaya baslayinca ocaktan aliyoruz ve icerisine kücük parcalara kestigimiz cikolatayi atiyoruz. Ikisini iyice karistiriyoruz ve böylelikle homojen bir sos olusuyor. Sos oda isisina geldikten sonra, hatta biraz sertlestikten sonra, pastanin üzerinde gezdiriyoruz. Pastayi buzdolabinda muhafaza ediyoruz. Afiyet olsun!

1 yorum:

Yorumlariniz icin tesekkürler...