2 Nisan 2013 Salı

Cilekli Sarlot Pasta


Merhaba Arkadaslar,
nihayet bende sarlot pastayi yapma imkani buldum. Gercekten cok lezzetli oldu. Ben dolgusunu cilekli yaptim. Siz istediginiz gibi yapabilirsiniz...
Birde sunuda belirteyim, bir misafirim icin rulo pasta yapmistim. Bu pastanin yarisini buzlugumda sakladim ve daha sonra bunu sarlot pasta yaparak degerlendirdim. Mutfagimda hic bir seyi cöpe atmamaya özen gösteriyorum. Nede olsa bizim bu buldugumuz nimetleri bulamayan onca insan var..

Rulo pasta icin malzemeler:
3 yumurta
100 g seker
60 g un
40 g Nisasta
yarim tatli kasigi kabartma tozu
  • yumurtalari sekerle yaklasik 7 dakika kabarana kadar cirpiyoruz
  • kati malzemeleri yavasca bir tahta kasikli hamura yediriyoruz
  • Firinimizi 200°C ye isitiyoruz
  • kek hamurunu yagli kagit serdigimiz bir firin tepsisine yayiyoruz
  • yaklasik 15 dakika pisiriyoruz
  • firindan cikardigimiz keki bir mutfak bezinin uzerine aliyoruz ve siki bir rulo yapiyoruz, bu sekilde sogutuyoruz
Rulonun dolgusu:
200 g sürme peynir
200 g pudra sekeri
100 g tereyag
bir kac damla vanilya aromasi veya hakiki vanilin
  • tereyag ile pudra sekerini iki dakika kadar cirpiyoruz
  • sürme peyniri ve aromayi ilave edip cok az karistiriyoruz
  • rulo pastayi acip icine biraz cilek receli suruyoruz
  • üzerine bu yaptigimiz dolguyu sürüyoruz ve tekrar sariyoruz ruloyu
  • ruloyu buzdolabinda dinlendirirken biz pandispanya tabanini yapiyoruz
Eger kücük bir pasta yaparsaniz pandispanya yapmaniza gerek yok, rulodan taban yapabilirsiniz!

Pandispanya tabani icin:
2 yumurta
200 ml seker
300 ml un
100 ml süt
100 ml siviyag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanillin
  • vanillin, seker ve yumurtalari iyice cirpiyoruz
  • önce sivi malzemeleri sonra diger malzemeleride ekleyip az karistirarak hamura yediriyoruz
  • yuvarlak bir pasta kalibini yaglayip unluyoruz ve icerisine hamuru döküyoruz
  • Kekimizi önceden isitilmis 170° dereceli firinin orta katinda yaklasik 25 dakika pisiriyoruz
Pastanin dolgusu:
1 paket jöle tozu (mesela Dr. Oetker)
200 g cilek
200 ml sivi krema + 1 yemek kasigi seker
  • jöle yi paketteki tarife göre hazirliyoruz ve dilimledigimiz cileklerle karistiriyoruz
  • kremayi bir yemek kasigi seker ile cirpiyoruz
  • Pastayi yapmak icin yuvarlak kek kalibinin icerisini strec folyo ile kapliyoruz
  • ruloyu bir santim kalinliginda dilimliyoruz ve kalibin tabanina ve yanlarina yerlestiriyoruz (isterseniz küre seklinde bir kalipta kullanabilirsiniz)
  • üzerine hazirladigimiz jöle ve cilek karismini döküyoruz
  • bunun üzerine ise kremayi yayiyoruz
  • son olarak pandispanyayi en üste yerlestiriyoruz
  • üzerine bir tabak koyup buzdolabinda en az iki saat dinlendiriyoruz
  • buzdolabindan cikarip bir pasta altligina ters ceviriyoruz
  • Pastamiz sunuma hazirdir!
  • Afiyet, bal, seker olsun!
  

1 yorum:

Yorumlariniz icin tesekkürler...