bugün size gectigimiz günlerde söz verdigim ikinci tarifi veriyorum.
Su Yesili Cakepoplar...
Malzemeler:
- 1/4 tepsi kek
- 2 yemek kasigi krema
- vanilya esansi
- istege göre meyve suyu
- 200ml sivi krema
- 300g beyaz cikolata
- 1 tatli kasigi seker surubu
- yarim cay kasigi mavi gida boyasi
- öncelikle keki kirinti haline getirip icine vanilya esansini ve kremayi koyalim
- bunlari iyice yoguralim, gerekirse kvam almasi icin meyve suyu ekleyelim
- hazirladigimiz harcin tutup tutmadigini anlamak icin bir adet top yuvarlayalim ve üzerine kürdan batiralim, eger catliyorsa olmamistir, kürdani tutmalidir
- hamur hazir olunca ayni büyüklükte toplar hazirlayalim ve lolipop cubuklarini öne eritilmis beyaz cikolataya daha sonra cakepop toplarina batiralim
- bunlari buzdolabinda iki saat sertlestirelim
- bu arada ganaj hazirlayalim
- sivi kremakaynatildikatan sonra icerisinde beyaz cikolatayi eritelim, seker surubundan bir tatli kasigi ekledikten sonrada yarim caykasigi mavi gida boyasini icine karistiralim
- ganaj biraz sogusun ve katilassin
- buzdolabindan cikardigimiz cakepoplari ganaja batirip cikaralim ve yaklasik 20 - 30 saniye cikolatasosunu akittiralim, cok hafifce parmagimizla lolipop cubuguna vurabiliriz, böylelikle fazlaliklar daha cabuk akar
- cakekpoplarmizi istedigimiz gibi süsleyebiliriz, ben seker kristalleriyle süsledim ve üzerine bir adet önceden hazirlamis oldugum güllerden yerlestirdim, daha farkli dekorlarda uygulayabilirsiniz
Sevgilerimle....
Gülsüm
merhabalar cake popslar çok cici olmuşlar ...bir şeyi merak ettim şeker şurubu dediğiniz nedir acaba
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilAlmanya'daGrafschafter Zuckersirup var o kullanilabilir. Türkiyede bu bulunmaz tabi. Ama seker hamuru yapimi icin kullanilan glikozda kullanilabilir. Oda olmadi bal katilabilir.
Sevgiler...