29 Ocak 2014 Çarşamba

Su Yesili Cakepoplar

Merhaba Arkadaslarim,


bugün size gectigimiz günlerde söz verdigim ikinci tarifi veriyorum.

Su Yesili Cakepoplar...

Malzemeler:
  • 1/4 tepsi kek
  • 2 yemek kasigi krema
  • vanilya esansi
  • istege göre meyve suyu
Ganaji icin:
  • 200ml sivi krema
  • 300g beyaz cikolata
  • 1 tatli kasigi seker surubu
  • yarim cay kasigi mavi gida boyasi
Hazirlanisi:
  • öncelikle keki kirinti haline getirip icine vanilya esansini ve kremayi koyalim
  • bunlari iyice yoguralim, gerekirse kvam almasi icin meyve suyu ekleyelim
  • hazirladigimiz harcin tutup tutmadigini anlamak icin bir adet top yuvarlayalim ve üzerine kürdan batiralim, eger catliyorsa olmamistir, kürdani tutmalidir
  • hamur hazir olunca ayni büyüklükte toplar hazirlayalim ve lolipop cubuklarini öne eritilmis beyaz cikolataya daha sonra cakepop toplarina batiralim
  • bunlari buzdolabinda iki saat sertlestirelim
  • bu arada ganaj hazirlayalim
  • sivi kremakaynatildikatan sonra icerisinde beyaz cikolatayi eritelim, seker surubundan bir tatli kasigi ekledikten sonrada yarim caykasigi mavi gida boyasini icine karistiralim
  • ganaj biraz sogusun ve katilassin
  • buzdolabindan cikardigimiz cakepoplari ganaja batirip cikaralim ve yaklasik 20 - 30 saniye cikolatasosunu akittiralim, cok hafifce parmagimizla lolipop cubuguna vurabiliriz, böylelikle fazlaliklar daha cabuk akar
  • cakekpoplarmizi istedigimiz gibi süsleyebiliriz, ben seker kristalleriyle süsledim ve üzerine bir adet önceden hazirlamis oldugum güllerden yerlestirdim, daha farkli dekorlarda uygulayabilirsiniz


 
Simdiden kolay gelsin....
Sevgilerimle....
Gülsüm
 

2 yorum:

  1. merhabalar cake popslar çok cici olmuşlar ...bir şeyi merak ettim şeker şurubu dediğiniz nedir acaba

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Almanya'daGrafschafter Zuckersirup var o kullanilabilir. Türkiyede bu bulunmaz tabi. Ama seker hamuru yapimi icin kullanilan glikozda kullanilabilir. Oda olmadi bal katilabilir.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tesekkürler...