14 Ağustos 2011 Pazar

Cilekli Rulo Pasta

Uzun zamandan sonra nihayet bir pasta yapabildim. Gercekten pasta yapmayi özlüyorum. Her ne kadar alel acele yaptigim bir tarifte olsa sizlerle paylasmak istiyorum, cünkü bence gayet lezzetliydi. Cilek severlere afiyet olsun!

Malzemeler:
Keki icin:
3 yumurta
100 g seker
3 corba kasigi kaynar su
60 g un
40 g nisasta
1/2 tatli kasigi kabrtma tozu


Dolgusu ve mantosu icin:
600 ml sivi krema
2 paket krema sertlestirici
4 kasik seker
cilek


Kekin yapimi: 

  • yumurtalarin sarilari beyazlarindan ayrilir
  • öncelikle yumurta beyazlari sekerin yarisiyla köpük elde edene dek cirpilir ve bekletilir
  • diger tarafta yumurta sarilari3 kasik kaynar su ve sekerin kalaniyla kivami yogunlasincaya kadar cirpilir
  • yumurta beyazindan hazirlanan köpük yumurta sarisindan olusan karisim ile karistirilir
  • bu karisima un, kabartma tozu ve nisasta eleyerek ilave edilir ve karistirilir
  • hamur yagli kagit serilmis bir firin tepsisine dökülür ve 200°C - 225°C (firinin markasina göre degisiyor) 10 - 15 dakika pisirilir
  • kek pistikten sonra sicakken bir mutfak bezinin üzerine cevrilir ve yagli kagit üzerinden alinir
  • bu kek hemen gevsek bir sekilde rulo yapilir ve böylece sogumasi saglanir
  • bu arada krema hazirlanir. . .
Ic kremasi:
  • sivi krema sekerle ve sertlestiricyle cirparak santi haline getirilir ve buzdolabinda bekletilir
  • soguyan rulo kek acilir ve arasina hazirlamis oldugumuz krema esit bir sekilde sürülür; istege göre bu asamadan önce kek sulandirilmis recelle islatilabilir
  • kremanin üzerine cilek dilimleri dizilir ve rulo tekrar sarilir
  • kekin dis yüzeyi kremayla kaplanir ve istege göre süslenir 
  • Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz icin tesekkürler...