Malzemeler:
Keki icin:
3 yumurta
100 g seker
3 corba kasigi kaynar su
60 g un
40 g nisasta
1/2 tatli kasigi kabrtma tozu
Dolgusu ve mantosu icin:
600 ml sivi krema
2 paket krema sertlestirici
4 kasik seker
cilek
Kekin yapimi:
- yumurtalarin sarilari beyazlarindan ayrilir
- öncelikle yumurta beyazlari sekerin yarisiyla köpük elde edene dek cirpilir ve bekletilir
- diger tarafta yumurta sarilari3 kasik kaynar su ve sekerin kalaniyla kivami yogunlasincaya kadar cirpilir
- yumurta beyazindan hazirlanan köpük yumurta sarisindan olusan karisim ile karistirilir
- bu karisima un, kabartma tozu ve nisasta eleyerek ilave edilir ve karistirilir
- hamur yagli kagit serilmis bir firin tepsisine dökülür ve 200°C - 225°C (firinin markasina göre degisiyor) 10 - 15 dakika pisirilir
- kek pistikten sonra sicakken bir mutfak bezinin üzerine cevrilir ve yagli kagit üzerinden alinir
- bu kek hemen gevsek bir sekilde rulo yapilir ve böylece sogumasi saglanir
- bu arada krema hazirlanir. . .
- sivi krema sekerle ve sertlestiricyle cirparak santi haline getirilir ve buzdolabinda bekletilir
- soguyan rulo kek acilir ve arasina hazirlamis oldugumuz krema esit bir sekilde sürülür; istege göre bu asamadan önce kek sulandirilmis recelle islatilabilir
- kremanin üzerine cilek dilimleri dizilir ve rulo tekrar sarilir
- kekin dis yüzeyi kremayla kaplanir ve istege göre süslenir
- Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlariniz icin tesekkürler...