Malzemeler:
144g 50% kakaolu cikolata
75 g tereyag
3 yumurta
25 g seker (yumurta sarilari icin)
18,75g seker (yumurta aklari icin)
18 g un
Hazirlanisi:
- öncelikle cikolata Ben Mari usulü eritilir
- tereyagida buna ilave edilir beraber eritilirler
- yumurta sarisi ve beyazi ayri ayri kaplara kirilir
- yumurta sarisi 25g sekerle kivam alincaya dek cirpilir
- ayri bir kapta yumurta aklari köpürene dek cirpilir, daha sonra 18,75g seker buna ilave edilir ve yumurtalar iyice sertlesinceye dek cirpilmaya devam edilir
- cirpilmis olan yumurta sarilari yavas yavas karistirarak oda sicakligina gelen cikolataya eklenir
- cikolata karisimina elenmis unda azar azar ilave edilir
- yumurta aklarindan bir miktar cikolata karisimina ilave edip cirpilir
- daha sonra cirpici bir kenara birakilir bundan sonraki asamada sadece kasikla karistirmak gerekiyor
- kalan yumurta aki karisima azar azar yedirilir
- bu arada firin 200 derecede isitilir
- sufle kaplari önce kati yagla yaglanir daha sonra her birine her yerine esit gelecek sekilde seker serpilir ve fazla seker kalmasin diye kaplar ters cevrilip bir kez tabanina vurulur
- suflenin hamuru kuplara, kupun üzerinden yaklasik yarim santim asagiya gelecek sekilde doldurulur
- önceden isitilmis 200 derecelik firinda yaklasik 9 - 13 dakika pisirilirler
- Kabaran sufleler sicak sicak servis yapilir!
merhaba gülsüm hayirli ramazanlar diliyorum.. ellerine saglik suflen cok hos duruyor..
YanıtlaSilsicacik sevgi ve selamlarla