5 Mart 2011 Cumartesi

Cilekli Pasta


Dün alisveris yaparken bu cilekleri görünce dayanamayip aldim ve pastasini yapmaya karar verdim. . . Aslinda pastanin tamami cilekli olacakti ama cileklerim yetmedi. Bende pastanin ortasina portakal dilimleri yerlestirdim. Pastanin üzeri ise cilek tadinda hazir tartjöle ile kapli. Kekin hamurunu göz kararima göre yaptim, yani verdigim tarifteki ölcüler tam tamina degiller.



Gelelim tarife...


Kekin hamuru icin: 
1 yumurta
3 yemek kasigi yogurt
4 yemek kasigi yag
5 yemek kasigi seker
2 yemek kasigi kakao
1 paket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu
yaklasik 2 su bardagi un


Üzerine: 
1 paket hazir cilek aromali tartjöle
Cilek receli
Cilek

  • Yumurtayi seker ve vanilya sekeri ile iyice cirp
  • Yagi, yogurdu ve kakao'yu da ekle ve karistir
  • Unu ve kabartma tozunuda ekle ve iyice cirp
  • Dikkat: Unu azar azar ekle ki, kek cok kati olmasin!
  • Kekin hamurunu yaglanip unlanmis kek kalibina dök ve önceden isitilmis firinda 180°C de yaklasik yarim saat pisir
  • Kek sogurken cilekleri yika ve kes
  • Keki formdan ayir ve üzerini cilek receliyle siva
  • Cilekleri üzerine diz
  • Jeli paketinde yazdigi gibi hazirla ve meyvelerin üzerine dök
  • Jel sertlesince pasta yenmeye hazirdir!
  • Afiyet olsun!

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz icin tesekkürler...