Gelelim tarife...
Kekin hamuru icin:
1 yumurta
3 yemek kasigi yogurt
4 yemek kasigi yag
5 yemek kasigi seker
2 yemek kasigi kakao
1 paket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu
yaklasik 2 su bardagi un
1 paket hazir cilek aromali tartjöle
Cilek receli
Cilek
- Yumurtayi seker ve vanilya sekeri ile iyice cirp
- Yagi, yogurdu ve kakao'yu da ekle ve karistir
- Unu ve kabartma tozunuda ekle ve iyice cirp
- Dikkat: Unu azar azar ekle ki, kek cok kati olmasin!
- Kekin hamurunu yaglanip unlanmis kek kalibina dök ve önceden isitilmis firinda 180°C de yaklasik yarim saat pisir
- Kek sogurken cilekleri yika ve kes
- Keki formdan ayir ve üzerini cilek receliyle siva
- Cilekleri üzerine diz
- Jeli paketinde yazdigi gibi hazirla ve meyvelerin üzerine dök
- Jel sertlesince pasta yenmeye hazirdir!
- Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlariniz icin tesekkürler...