Bu harika Lezzeti sizinde tatmaniz icin tarifini veriyorum...
Keki icin:
3 yumurta
100 g seker
3 corba kasigi kaynar su
60 g un
40 g nisasta
1/2 tatli kasigi kabrtma tozu
Kremasi icin:
3 yumurta
500 g kaymak (Mascarpone)
4 yemek kasigi seker
Diger malzemeler:
1 büyük fincan sütlü ve sekerli kahve
Kakao
Kekin yapimi:
- yumurtalarin sarilarini beyazlarindan ayir
- öncelikle yumurta beyazlarini sekerin yarisiyla köpül elde edene dek cirp ve beklet
- diger tarafta yumurta sarilarini 3 kasik kaynar su ve sekerin kalaniyla kivami yogunlasincaya kadar cirp
- yumurta beyazindan hazirladigin köpügü yumurta sarisindan olsuan karisim ile karistir
- bu karisima unu, kabartma tozunu ve nisastayi eleyerek ilave et ve karistir
- hamuru yagli kagit serilmis bir firin tepsisine dök ve 200°C - 225°C (firinin markasina göre degisiyor) 10 - 15 dakika pisir
- bu arada kremayi hazirla. . .
- yumurtalarin beyazlarini sertlesinceye dek yüksek ayarda cirp
- ayri bir kapta yumurta sarilarini sekerle krema kivamina gelinceye kadar yine yüksek ayarda cirp ve daha sonra kaymagida buna karistir
- Yumurta sarisinin oldugu karisima dikkatlice yumurta beyazini karistir, yani cirpiciyi kullanma
- pisirmis oldugun keki ikiye ayir ve yarisini bir borcama yerlestir
- Keki kahveyle yer yer islat ama cok civik olmasin
- bunun üzerine hazirlamis oldugun icin yarisini yay
- kekin diger yarisinida kremanin üzerine yerlestir ve yine kahveyle islat
- son olarak kalan harci düzgünce yay ve üzerine kakao serp
- Tiramisuyu bir kac saat buzdolabinda beklettikten sonra servis yapabilirsin
- afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlariniz icin tesekkürler...