23 Mart 2011 Çarşamba

Tiramisu

Bizim ailece en sevdigimiz tatlilardan biriside Tiramisu. . . Özellikle kahve sevenler icin cok uygun bir lezzet.Esasen ben her zaman Tiramisu yapimi icin kedi dili bisküvi kullanirdim. Fakat bu sefer aldigim bisküvilerin tadini begenmedigim icin kekini kendi tarifime göre pisirdim. Iyikide bu yolu secmisim. Gercekten cok lezzetli ve tam kivaminda oldu tatlim. Eminimki bundan sonra Tiramisuyu hep böyle yapacagim. 
Bu harika Lezzeti sizinde tatmaniz icin tarifini veriyorum...


Keki icin: 
3 yumurta
100 g seker
3 corba kasigi kaynar su
60 g un
40 g nisasta
1/2 tatli kasigi kabrtma tozu

Kremasi icin:
3 yumurta
500 g kaymak (Mascarpone)
4 yemek kasigi seker

Diger malzemeler:
1 büyük fincan sütlü ve sekerli kahve
Kakao

Kekin yapimi: 

  • yumurtalarin sarilarini beyazlarindan ayir
  • öncelikle yumurta beyazlarini sekerin yarisiyla köpül elde edene dek cirp ve beklet
  • diger tarafta yumurta sarilarini 3 kasik kaynar su ve sekerin kalaniyla kivami yogunlasincaya kadar cirp
  • yumurta beyazindan hazirladigin köpügü yumurta sarisindan olsuan karisim ile karistir
  • bu karisima unu, kabartma tozunu ve nisastayi eleyerek ilave et ve karistir
  • hamuru yagli kagit serilmis bir firin tepsisine dök ve 200°C - 225°C (firinin markasina göre degisiyor) 10 - 15 dakika pisir
  • bu arada kremayi hazirla. . .
 Kremasi:
  • yumurtalarin beyazlarini sertlesinceye dek yüksek ayarda cirp
  • ayri bir kapta yumurta sarilarini sekerle krema kivamina gelinceye kadar yine yüksek ayarda cirp ve daha sonra kaymagida buna karistir
  • Yumurta sarisinin oldugu karisima dikkatlice yumurta beyazini karistir, yani cirpiciyi kullanma 
  • pisirmis oldugun keki ikiye ayir ve yarisini bir borcama yerlestir
  • Keki kahveyle yer yer islat ama cok civik olmasin
  • bunun üzerine hazirlamis oldugun icin yarisini yay
  • kekin diger yarisinida kremanin üzerine yerlestir ve yine kahveyle islat
  • son olarak kalan harci düzgünce yay ve üzerine kakao serp
  • Tiramisuyu bir kac saat buzdolabinda beklettikten sonra servis yapabilirsin
  • afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz icin tesekkürler...