15 Mart 2011 Salı

Muzlu Cikolatali Rulo Pasta

Esim her zaman cocuklugunda yedigi cikolatali rulo pastadan bahseder ve ne kadar lezzetli oldugunu söylerdi. Gectigimiz haftasonu kendisine pastanin tam olarak neyli oldugunu sordum. Muzlu cikolatali rulo pastaymis. . . Bende böylelikle bu pastayi yaptim. Gercekten oldukca vakit isteyen zahmetli bir pasta oldu ama tabiki sevildigi icin bu zahmete degdi. Pastada asiri derecede cikolatali krema oldugu icin benim tatli zevkime pek uygun degildi, ancak esim cok sevdi. . .  
Pastanin keki icin daha önceden denemis oldugum bir tarifi kullandim. Kremasini ise esimin damak tadina göre hazirladim. Pastanin ortasinda ise tüm bir muz var.


Tarifi:


Keki icin:
3 yumurta
100 g seker
3 corba kasigi kaynar su
60 g un
40 g nisasta
1/2 tatli kasigi kabrtma tozu

Ic kremasi icin:
1 paket krem santi
200 g aci cikolata

dis kremasi icin:
100 ml (yarim paket) sivi krema
200g sütlü cikolata

1 - 2 muz
findik krokan

Kekin yapimi: 

  • yumurtalarin sarilarini beyazlarindan ayir
  • öncelikle yumurta beyazlarini sekerin yarisiyla köpül elde edene dek cirp ve beklet
  • diger tarafta yumurta sarilarini 3 kasik kaynar su ve sekerin kalaniyla kivami yogunlasincaya kadar cirp
  • yumurta beyazindan hazirladigin köpügü yumurta sarisindan olsuan karisim ile karistir
  • bu karisima unu, kabartma tozunu ve nisastayi eleyerek ilave et ve karistir
  • hamuru yagli kagit serilmis bir firin tepsisine dök ve 200°C - 225°C (firinin markasina göre degisiyor) 10 - 15 dakika pisir
  • kek pistikten sonra sicakken bir mutfak bezinin üzerine cevir ve yagli kagidi üzerinden al
  • bu keki hemen gevsek bir sekilde rulo yap ve böylece sogumasini sagla
  • bu arada kremayi hazirla. . .
Ic kremasi:
  • krem santiyi cirparak hazirla ve buzdolabina kaldir
  • bu arada cikolatayi Benmari usulü erit 
  • cikolata oda sicakligina geldikten sonra kremayla karistir
  • soguyan rulo keki ac ve arasina hazirlamis oldugun kremayi esit bir sekilde sür
  • 1 - 2 adet muzu da pastanin ortasina gelecek sekilde yerlestir ve tekrar bir rulo yap
  • ruloyu sarvis yapacagin tabaga al ve dis kremasini hazirla. . .
 Dis kremasi:
  • 100 ml sivi kremayi bir tencerede isit, kaynamadan az önce ocaktan al
  • cikolatayi kücük parcalara kes ve sicak kremaya ekle
  • biraz beklettikten sonra homojen bir yapiya gelene dek karistir
  • krema soguduktan sonra pastanin her yerini bununla siva
  • Pastanin üzerine krokan serp
  •  Afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz icin tesekkürler...