Pastanin keki icin daha önceden denemis oldugum bir tarifi kullandim. Kremasini ise esimin damak tadina göre hazirladim. Pastanin ortasinda ise tüm bir muz var.
Tarifi:
Keki icin:
3 yumurta
100 g seker
3 corba kasigi kaynar su
60 g un
40 g nisasta
1/2 tatli kasigi kabrtma tozu
Ic kremasi icin:
1 paket krem santi
200 g aci cikolata
dis kremasi icin:
100 ml (yarim paket) sivi krema
200g sütlü cikolata
1 - 2 muz
findik krokan
Kekin yapimi:
- yumurtalarin sarilarini beyazlarindan ayir
- öncelikle yumurta beyazlarini sekerin yarisiyla köpül elde edene dek cirp ve beklet
- diger tarafta yumurta sarilarini 3 kasik kaynar su ve sekerin kalaniyla kivami yogunlasincaya kadar cirp
- yumurta beyazindan hazirladigin köpügü yumurta sarisindan olsuan karisim ile karistir
- bu karisima unu, kabartma tozunu ve nisastayi eleyerek ilave et ve karistir
- hamuru yagli kagit serilmis bir firin tepsisine dök ve 200°C - 225°C (firinin markasina göre degisiyor) 10 - 15 dakika pisir
- kek pistikten sonra sicakken bir mutfak bezinin üzerine cevir ve yagli kagidi üzerinden al
- bu keki hemen gevsek bir sekilde rulo yap ve böylece sogumasini sagla
- bu arada kremayi hazirla. . .
- krem santiyi cirparak hazirla ve buzdolabina kaldir
- bu arada cikolatayi Benmari usulü erit
- cikolata oda sicakligina geldikten sonra kremayla karistir
- soguyan rulo keki ac ve arasina hazirlamis oldugun kremayi esit bir sekilde sür
- 1 - 2 adet muzu da pastanin ortasina gelecek sekilde yerlestir ve tekrar bir rulo yap
- ruloyu sarvis yapacagin tabaga al ve dis kremasini hazirla. . .
- 100 ml sivi kremayi bir tencerede isit, kaynamadan az önce ocaktan al
- cikolatayi kücük parcalara kes ve sicak kremaya ekle
- biraz beklettikten sonra homojen bir yapiya gelene dek karistir
- krema soguduktan sonra pastanin her yerini bununla siva
- Pastanin üzerine krokan serp
- Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlariniz icin tesekkürler...