13 Nisan 2011 Çarşamba

Hindistancevizli Kolay Pasta

Gecen hafta yapmis oldugum ev usulü Raffaellonun ardindan bu tarifi uyguladim.
Tadi Raffaellolara tabiki cok benziyor, hatta biraz daha lezzetli cünkü üzerinde cikolata sosu var.
Ic bayiltici tatliyi sevenlere göre bir tatli...

1paket kondanse süt (yaklasik 400 ml)
1 yemek kasigi margarin
100 g hindistan cevizi
1 paket Agar Agar
100 ml su
1 bardak seker
1 paket kedi dili bisküvi

  • Süt, margarin ve seker bir tencerede kaynatilir ve hindistan cevizi buna karistirilir
  • ayri bir kaba su alinir ve agar agar bunun icerisinde kaynatilarak eritilir
  • erimis bitkisel jelatin sütlü karisima eklenir ve sogumaya birakilir
  • bu arada kare bir tepsiye kedi dili bisküviler yerlestirilir ve üzerine hazirlanan harc dökülür
  • Pasta en az iki saat buzdolabinda beklettikten sonra cikolata sosu ile servis edilir
  • Afiyet olsun!




2 yorum:

  1. merhaba canim,
    güzel düsüncelerin icin cok tesekkür ederim, ne güzel demek senin yavrucakla benimki ayni yaslardalar :) en haylaz ama en tatli zamanlari, bidir bidir konusmalari olsun, davranislari olsun cok sirinler..

    pastan cok lezziz görünüyor! kolay ve lezziz , tam benlik :)) ellerine emegine saglik.. afiyet sekerler olsun .. sicacik sevgiler.. mutlu kal.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Hasret,
    yorumun icin cok sagol. Bu pastayi ilk kez yaptim ama güzel oldu. . .
    Allah yavrunu nazarlardan korusun. Sayfanda bakanlarin nazari degiyordur.
    Sevgiler. . .

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tesekkürler...