Malzemeler:
1 yumurta
1/2 cay kasigi kabartma tozu
475 g un
200 g seker
250 g tereyag
100 g hindistan cevizi
Yapilisi:
- Yumurta seker ile cirpilir
- Oda isisindaki tereyagida buna ilave edilir ve krema kivamina gelinceye dek cirpmaya devam edilir
- Hindistan cevizide eklenir ve cirpilir
- Bu karisima un ve kabartma tozuda ilave edilir
- Dikkat: Unu azar azar ilave etmekte fayda varar. Ben tam ölcek verdim ama mesela yumurtanin büyüklügü hamurun kivamini etkileyebilir buna bagli olarakta unun miktarida degisebilir
- Bu hamur en az bir saat buzdolabinda bekletildikten sonra kullanilabilir
- Hamur unlanmis tezgaha alinir ve bir merdane yardimiyla acilir
- Hamurdan istenilen sekiller kesilir, ben paskalyaya uygun sekiller kestim, ve bunlar yagli kagit serilmis bir tepsiye alinir
- Önceden isitilmis 180°C firinda yaklasik 12 dakika pisirilir
- Pisen hamurlar istege göre seker hamuru ile kaplanabilir
- Afiyet olsun!
Merhaba Gulsum. Sayfama biraktigin yorum icin tesekkur ederim. Kurabiye yi nasil yaptigimi sormuzsun: kurabiyeler firina girmeden önce bir çöpsis ile deldim, ve firindan çikinca kurabiye yi çöpsise ucuna eritilmis çikolata ile yapistirdim. Sevgilerimle..
YanıtlaSilMerhaba Emine,
YanıtlaSilcevabin icin sagol. Gercekten cok iyi bir fikirmis bu yaptigin. Bende bu sis cöpler yanar diye firina koyamiyordum.Böylesi daha iyimis.
Sevgiler. . .