Malzemeler:
1 yumurta
1/2 cay kasigi kabartma tozu
475 g un
200 g seker
250 g tereyag
100 g hindistan cevizi
Yapilisi:
- Yumurta seker ile cirpilir
- Oda isisindaki tereyagida buna ilave edilir ve krema kivamina gelinceye dek cirpmaya devam edilir
- Hindistan cevizide eklenir ve cirpilir
- Bu karisima un ve kabartma tozuda ilave edilir
- Dikkat: Unu azar azar ilave etmekte fayda varar. Ben tam ölcek verdim ama mesela yumurtanin büyüklügü hamurun kivamini etkileyebilir buna bagli olarakta unun miktarida degisebilir
- Bu hamur en az bir saat buzdolabinda bekletildikten sonra kullanilabilir
- Hamur unlanmis tezgaha alinir ve bir merdane yardimiyla acilir
- Hamurdan istenilen sekiller kesilir, ben paskalyaya uygun sekiller kestim, ve bunlar yagli kagit serilmis bir tepsiye alinir
- Önceden isitilmis 180°C firinda yaklasik 12 dakika pisirilir
- Pisen hamurlar istege göre seker hamuru ile kaplanabilir
- Afiyet olsun!
ımmmm misgibi limon kokuları buralara geldi ellerine sağlık canım çok güzel olmuş
YanıtlaSilMerhaba Hande,
YanıtlaSilgüzel yorumun icin tesekkürler. . . begenmene sevindim. Ben aslinda daha agir pastalari seviyorum ama bu alel acele yaptigim, yanimiza götürebilecegim bir kek oldu. . . Belkide arada sirada böyle hafif tatlar tüketmek gerekiyordur :)
Sevgilerle. . .