12 Nisan 2011 Salı

Limonlu Kapkek

Hafta sonu hava cok güzeldi. . . sanki yaz gelmisti. Bizde bir an icin piknik yapmaya karar verdik. Ben tabiki hemen firsattan istifade bu kapkekleri yaptim. Kekler cok hafif oldugu icin tarifini sizlerle paylasmak istedim.

Malzemeler:
1 yumurta
1/2 cay kasigi kabartma tozu
475 g un
200 g seker
250 g tereyag
100 g hindistan cevizi

Yapilisi:

  • Yumurta seker ile cirpilir
  • Oda isisindaki tereyagida buna ilave edilir ve krema kivamina gelinceye dek cirpmaya devam edilir
  • Hindistan cevizide eklenir ve cirpilir
  • Bu karisima un ve kabartma tozuda ilave edilir
  • Dikkat: Unu azar azar ilave etmekte fayda varar. Ben tam ölcek verdim ama mesela yumurtanin büyüklügü hamurun kivamini etkileyebilir buna bagli olarakta unun miktarida degisebilir
  • Bu hamur en az bir saat buzdolabinda bekletildikten sonra kullanilabilir
  • Hamur unlanmis tezgaha alinir ve bir merdane yardimiyla acilir
  • Hamurdan istenilen sekiller kesilir, ben paskalyaya uygun sekiller kestim, ve bunlar yagli kagit serilmis bir tepsiye alinir
  • Önceden isitilmis 180°C firinda yaklasik 12 dakika pisirilir
  • Pisen hamurlar istege göre seker hamuru ile kaplanabilir
  • Afiyet olsun!



2 yorum:

  1. ımmmm misgibi limon kokuları buralara geldi ellerine sağlık canım çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Hande,
    güzel yorumun icin tesekkürler. . . begenmene sevindim. Ben aslinda daha agir pastalari seviyorum ama bu alel acele yaptigim, yanimiza götürebilecegim bir kek oldu. . . Belkide arada sirada böyle hafif tatlar tüketmek gerekiyordur :)
    Sevgilerle. . .

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tesekkürler...