2 Mayıs 2011 Pazartesi

Ahududulu Yaspasta

Bu güzel pastayi Ayse annemin dogum günü icin hazirladim. Malesef pasta tam istedigim gibi olmadi. Dolgusunu cok fazla yaptigim icin, pandispanyaya agir geldi ve pastam cöktü. Neyseki durumu o kadarda kötü degil. Bu yüzden sizlere pastami sunmak istedim.


Pandispanyasi:
(Pandispanya tarifini Hünerli Bayanlar'dan aldim)

4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincani Toz Seker
4 Türk Kahvesi Fincani Un
2 Yemek Kasigi Sivi Yag
3 Yemek Kasigi Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya sekeri

Dolgusu:
1 paket hazir meyve jölesi (istege göre kendinizde yapabilirsiniz)
islatmak icin ahududu marmelati (bu tarifte mecburi degil!)
1 paket labne peyniri (500g)
2 paket sivi krema
4 yemek kasigi seker

Disi:
2 paket sivi krema
2 paket krema sertlestirici toz (Sahnesteif)
2 yemek kasigi seker
1 paket vanilya sekeri

Üzerine:
1 paket dondurulmus ahududu


Pandispanyasi:

  • Yumurta aklari sarilarindan ayrilir ve sekerin yarisiyla kar gibi olana dek cirpilir
  • Yumurta sarilari ayri bir kapta kalan seker, vanilya sekeri ve kaynar su ile krema kvami alincaya dek cirpilir
  • Yumurta sarilariyla beyazlari birlestirilir ve cok cirpmadan karistirilir Dikkat: Bu asamadan itibaren cirpici kullanilmaz! Cok cirpildiginda hamur söner!
  • Un ve kabartma tozu bir elekten gecirildikten sonra karisima dahil edilir
  • Yagli kagit serilmis bir kek kalibina pandispanya hamuru dökülür ve önceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 45 dakika pisirilir
Müge Hanim sayfasinda birde bazi püf noktalari vermis onlarida sizinle aynen paylasiyorum:

  • Pandispanyanizin yumusacik olmasi için, yumurta aklarini ve sarilarini ayri ayri çirpmaniz çok önemli. Yumurta aklarini mutlaka cam kasede çirpmaniz gerekiyor aksi takdirde ne kadar ugrasirsaniz ugrasin, katilasmiyor.
  • Kuru malzemeleri ayri bir kabin içine ve mümkünse iki kez eleyin.
  • Kalibinizi mutlaka kati yag ile yaglayin ve üzerine un serpin. Eger kelepçeli bir kalip kullanacaksaniz kalibin sadece alt kismini yaglayin, kenarlarini yaglamayin. (Pandispanyaniz piserken yan duvarlara tirmanacak ve yagli olmadigi için tutunacaktir) Pistikten sonra kenarindan bir biçak ile geçerek kalibin kelepçesini kolaylikla açabilirsiniz.
  • Pandispanyanizi, kolaylikla katlara ayirabilmeniz ve çok daha lezzetli olmasi için bir gün önceden pisirin
Ic kremasi icin:
  • Sivi krema seker ve krema sertlestirici ile cirpilir ve daha sonra buna labne peyniri eklenir
  • Eger eksi tadi pastada cok sevmiyorsaniz labne peynirinin ölcüsünü yariya indirebilirsiniz
  • Labne peyniri Türkiyede zor bulunuyorsa bunun yerine sürme peysnirde kullanabilirsiniz
  • Meyve jölesi pisirilerek hazirlanir ve sogumaya birakilir
  • Pisen pandispanyanin kenarlari düzeltilinceye dek traslanir ve bu kekler bir miktar krema ile yogrulur
  • ilk kat kek bir kalibin icerisine alinir ve üzeri ahududu marmelati ile islatilir
  • Kalibin kenarlarina yogrulan kek karisimiyla bir duvar yapilir
  • Bunun  icerisine labneli krema her yerine esit gelecek sekilde sürülür
  • Kremanin üstüne hazirladigimiz sogumus olan ama henüz sertlesmemis olan jöle sürülür ve pasta bu sekilde jölesi donuncaya dek buzdolabinda bekletilir
  • Diger kek ile pastanin üzeri kapatilir ve mümkünse bir gece dolapta bekletilir (bu islem mecburi degil)
  • Son olarak sivi krema cirpilir ve pastanin heryeri bununla kaplanir, istege göre süs yapilabilir
  • Pastayi buzdolabinda muhafaza etmek ve en fazla 3 gün icerisinde tüketmek gerekiyor!
  • Afiyet olsun!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz icin tesekkürler...