Gelelim yapimina:
Modelleme hamurunun yapimi icin seker hamuru ve cicek modelleme hamurunu yari yariya karistirdim. Tarifleri burada. Kullanmis oldugum sablonun fotografi asagida. Bu sablonun asli Cakecentralde yayinlanmisti ama ben bunu biraz degistirdim.
- Ilk önce modelleme hamurunu renklendirmemiz gerekiyor
- Sablonlar bir kagıda basılır ve kesilirler
- mavi ve beyaz hamuru acın ve sablonların yardımıyla sekiller kesin
- 5,6,7 ve 8 numaralı parcaları uzun kesin, gerekirse sonradan kısaltırsınız
- Ayakkabının tabanını olusturan parcayı kurumaya bırakın, diger parcaları strec folyoya sarın
- 2 nolu parcayı 3 nolu parcaya yapıstırın ve bunun kenarlarını yapıstırıcıyla (su ve CMC karısımı) veya suyla ıslatarak 1 nolu parcanın, yani tabanın üzerine yapıstırın
- Ayakkabının önüne cökmemesi icin folyo sıkıstırın
- 4 nolu parcayı tırtıklı rulo bıcakla desenlendirin, bagcıkları gecirmek icin kücük yuvarlak delikler acın ve bunuda tabana yapıstırın
- ayakkabının icerisine yine folyo doldurun böylece cökmesini engellemis olursunuz
- parca 7 yi ayakkabının burun kısmına, parca 5 de arka kısmına yapıstırın
- parca 8in ortasına siyah bir cizgi cekin ve fotografta gördügünüz gibi ayakkabıya yapıstırın
- 6 nolu parcaların hepsini kesin ve uclarini ayakkabıdaki delikelere yapıstırın, sanki bagcıklar baglıymıs gibi durmalı
- istege göre en üstteki parcayı kurdale seklinde baglayın veya baglamadan bırakın, uclarını sivrilestirin
- Son olarak parca 9 yapilir, bunun icin kesilen daire siyah bir gida boyasi kalemiyle boyanir...
- Ve simdide ikinci ayakkabıda sıra...
Ben de uzun süredir bu ayakkabilari yapmayi düsünüyorum, tabii ciceklerimden sira gelirse... Ellerine saglik canim benim... Ama bu patikleri bir pastanin üzerinde de görmek isteriz...:) Sevgilerimle,
YanıtlaSilIyi geceler...
YanıtlaSilAyakkabilari yapmasi gercekten baya kolay ve zevkliymis, ben zorlanirim saniyordum. Denemeni kesinlikle tavsiye ederim. Aslinda bunlari öylesine denemelik yaptim ama belki bir bebek pastasina konabilirler...
Ben o cicek yapimina baya ilgi duyuyorum ama henüz denemedim, sanki zorlanirim gibi geliyor... Benim mutfak disinda hic bir hünerim yokturda o yüzden yani :)
LG
Canim benim,,, bence mutlaka denemelisin cicek yapmayi... Cok zevkli... Seninle yakinmisiz,,, belki bir gün görüsebiliriz bile... Sana bir sey sormak istiyorum, blogunun kösesindeki Türk_alman bayrakli translate kösesini cok begendim ve ben de bloguma uygulamak isterim.. Bu konuda bana yardimci olabilri misin??? Sevgilerimle, iyi geceler...
YanıtlaSilTekrardan merhaba,
YanıtlaSilinsallah bir gün görüsürüz... ben simdi ise gidiyorum geldigimde sana o bayrakla ilgili mail atacagim...
Görüsmek üzere...
Ablaaaa, harikasin :) Das ist einfach Super..
YanıtlaSilGülsümcüm, sagol, varol cevabin icin... Cok gülüyorum kendime... Ben o bayraklari Translate sandim... Oysa sen zaten iki ayri sayfayi kendin hazirliyormussun.... Bayraklar sadece sayfalara gecisi sagliyor... Ben Türkce den, Almanca`ya tam tercüme yapabilen bir sistem ariyorum... Benim ALmancam cok iyi degil.. Hali hazirda olan Translater lar da fonksiyonel degil, yani tam düzgün tercüme yapmiyor.. Ingilizce den Almanca`ya veya Almanca`dan Ingilizce`ye tamam ama maalesef Türkce de sasiriyor... Neyse, tekrar cok tesekkür ediyorum güzel kardesim benim... Sevgilerimle,
YanıtlaSilYok malesef öyle bir translate sistemi.. burda var ama cok mantiksiz bir tercüme yapiyor, baska da ben tanimiyorum :) Olsa benim icin baya bir kolay olurdu, herseyi iki türlü yaziyorum cünkü su an...
YanıtlaSilSevgiler...
sevgili gülsümcügüm
YanıtlaSilayakkabilara bayildim süpersin
ellerin kollarin dert görmesin
bende cok denemek istiyorum fakat bir türlü seker hamurunu yapamiyorum
sert bir hamur oluyor
nerde yanlis yapiyorum bilemiyorum
sevgilerimle
leyla
Sagol leylacim, begenmene sevindim...
YanıtlaSilseker hamurunu yaparken ölcüleri tam uygulaman önemli onun disinda pudra sekerinin hepsi birden katmaman gerekiyor, yavas yavas yogura yogura yedirmelisin ve hamur olduktan sonra hava almiyacak sekilde folyoyla sarip en az bir gece buzdolabinda dinlendirmelisin... Buzdolabindan cikardiginda hamur gercekten sert oluyor onu yogura yogura yumusatiyorsun. Umarim yardimci olabilmisimdir. Ben hep bu hamuru uyguluyorum.
Sevgiler...
Gülsümcügüm.. bak bu adresteki seker hamurunu incele... Orada helal sertifikasini gösteriyor... Ben hep buradan siparis veriyorum ve cok memnunum...
YanıtlaSilwww.tolletorten.com
Callebaut White Icing - Rollfondant 7Kg
Sevgilerimle,
Tesekkür ederim adres icin, bakalim neler varmis :)
YanıtlaSilmerhaba Gülsüm :)) ellerine ,emeğine sağlık .. harika bir iş çıkarmışsın ..çok beğendim... hatta verdiğin şablondan 2 kere yararlandım ;)) harikasın paylaştığın için teşekkür ederim kendi adıma.. çünkü çook çoook beğenildi.. görüşmek üzere ,kolay gelsin.. İzmirden selamlar :))
YanıtlaSilMerhaba Sermin,
YanıtlaSilBebek ayakkabilari gercekten cok tatli ve yapimida cok zevkli... Bir cok pastacida denemistir sanirim bunlari... Sablonlarin isine yaramasina ve bunu benimle paylastigin icin tesekkür ederim...
Sevgiler...