3 yumurta
1 bardak süt
1 bardak seker
1 bardak sivi yag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
yaklasik 3 bardak un (aldigi kadar un)
Kremasi icin:
1 paket vanilyali puding tozu
0,5 l süt
5 yemek kasigi seker
1 paket hazir krema
250 g labne peyniri (veya sürme peynir)
Jölesi icin:
1 Paket tartjöle
3 yemek kasigi seker
1 kavanoz karisik meyve kompostosu
Yapilisi:
Keki:
- yumurtalar ve seker iyice cirpilir
- siviyag ve süt buna ilave edili
- unu azar azar ve kabartma tozu eklenir
- 180 derece firinda yaklasik 20 dakika pisirilir
Kremasi:
- Vanilya pudingi süt e 3 kasik sekerle hazirlanir
- ayri bir kapta krema 2 kasik sekerle cirpilir ve buna labne peyniri ilave edilir
- puding ve krema karistirilir ve pastanin üzerine esit bir sekilde yayilir ve sogumaya birakilir
- Kompostonun meyveleri bir süzgec yardimiyla süzdürülür ve Kremanin üzerine dagitilir
- Tartjöleyi kompostonun suyu ve sekerle kaynayincaya dek pisirilir
- Jöle soguyunca pastanin ortasina dökülür
- Pasta en az iki saat buzdolabinda dinlendirildikten sonra servis yapilabilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlariniz icin tesekkürler...