7 Mayıs 2011 Cumartesi

Meyveli Pasta

Keki icin:
3 yumurta
1 bardak süt
1 bardak seker
1 bardak sivi yag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
yaklasik 3 bardak un (aldigi kadar un)

Kremasi icin:
1 paket vanilyali puding tozu
0,5 l süt
5 yemek kasigi seker
1 paket hazir krema
250 g labne peyniri (veya sürme peynir)

Jölesi icin:
1 Paket tartjöle
3 yemek kasigi seker
1 kavanoz karisik meyve kompostosu


Yapilisi:

Keki:

  • yumurtalar ve seker iyice cirpilir
  • siviyag ve süt buna ilave edili
  • unu azar azar ve kabartma tozu eklenir
  • 180 derece firinda yaklasik 20 dakika pisirilir

Kremasi:

  • Vanilya pudingi süt e 3 kasik sekerle hazirlanir
  • ayri bir kapta krema 2 kasik sekerle cirpilir ve buna labne peyniri ilave edilir
  • puding ve krema karistirilir ve pastanin üzerine esit bir sekilde yayilir ve sogumaya birakilir
Jölesi:
  • Kompostonun meyveleri bir süzgec yardimiyla süzdürülür ve Kremanin üzerine dagitilir
  • Tartjöleyi kompostonun suyu ve sekerle kaynayincaya dek pisirilir
  • Jöle soguyunca pastanin ortasina dökülür
  • Pasta en az iki saat buzdolabinda dinlendirildikten sonra servis yapilabilir
 





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz icin tesekkürler...