19 Mayıs 2011 Perşembe

Cilekli Yas Pasta

Kiz kardesim icin hazirladigim cok lezzetli dogum günü pastasi. Bu pastanin tarifini Tortenmacherin'den aldim. Yapimi cok zahmetliydi ama gercekten buna degdi.Pasta tabanlari piserken nefis kokular saldilar ve oglusum pistigi gibi bitanesini kapip yedi.
Esasen kardesime seker hamuruyla süslenmis bir pasta yapmak isterdim ama gelisi ani oldugu icin öyle bir pastaya vaktim kalmadi. Alel acele bu pastayi pisirdim. Hal böyle oluncada lezzetine lezzet katmak icin mevsimide gelmisken yapiminda cilek kullandim. Pastanin icerisinde krem santi var, disi frosting kremasiyla kapli üzerindede cilekler var. Olmazsa olmazlardan biri süslemeler! En azindan bu kadarcik olsun dedim ve dogum günü "cocugunun" pasta dilimine bir örümcek yerlestirdim ;)


Gelelim tarife...

Keki icin:
400 g sekerli kondanse süt (cok yogun kivamda sekerli kahve sütü)
2 yumurta
200 g un
1 paket kabartma tozu
1 cimdik tuz

  •  Asil tarifteki ölcüler biraz farkliydi. Benim kondanse sütüm sadece 400g oldugu icin diger ölcüleride azaltmak zorunda kaldim
  • Yumurtalar ve kondanse süt bir kapta karisitirilir
  • Buna un, kabartma tozu ve tuzda eklenir ve cok fazla cirpmadan karistirilir
  • Yagli kagidin üzerine 2 kücük halka veya bir büyük halka cizilir ve bunlar yaklasik iki kasik hamurla doldurulur
  • Kek tabanlari önceden isitilmis 200°C firinda yaklasik 5 dakika pisirilir
  • Pasta yapimi icin herhangi bir dolgu kullanilabilir. Ben cilek mevsimi oldugu icin ve hepimiz cilegi sevdigimiz icin, cilekli bir pasta yaptim
Ara katlari icin:
Cilek receli veya ezmesi
3 paket sivi krema
3 kasik seker
2 paket krema sertlestirici toz

  • Cilek ezmesi bir tas icerisinde sulandirilir ve katlar bununla islatilir
  • Bir kap icerisinde sivi krema seker ve sertlestirici tozla kivam alincaya dek cirpilir
  • Her bir katin arasina bu krema sürülür
  • Pastanin disi ise Frosting kremasiyla kaplanir
Frosting Kremasi:
150 g Tereyag
200 g sürme peynir
200 g pudra sekeri
3 damla vanilya aromasi (veya hakiki vanilya)

  • Öncelikle oda isisindaki tereyagi krema kivamini alincaya kadar cirpilir
  • Bunun icerisine seker eklenir ve eriyinceye dek cirpmaya devam edilir
  • Son olarak sürme peynir ve aromada ilave edilir ve kivami sertlesinceye dek karistirilir
  • Bu krema en az 10 dakika buzdolabinda sogutulduktan sonra pasta bununla sivanir
  • Son olarak pasta dilimlenmis cileklerle süslenir ve en az iki saat beklettikten sonra servis yapilir
  • Afiyet olsun!



4 yorum:

  1. günaydin gülsümcügüm
    muhtesem bir pasta olmus ellerine saglik

    raffaellonun olmamasina üzüldüm
    püf noktasi tek sütü hafif isitmak
    ve sütü koyu olmasi lazim (gezuckerte Kondensmilch)
    umarim yardim olabilmisimdir

    seker hamurunu cok yapmak istiyorum fakat kac sefer denediysem yapamadim nerde yanlis yapiyorum bilemedim
    cok cok sert bir hamur oluyor ....
    yine azim acildi basini agritmak istemiyorum sevgilerimle
    leyla

    YanıtlaSil
  2. Leylacim...
    sagol yorumun icin,
    hm demekki hata ordaymis, ben kayanatilabilir saniyordum yani yagi eritcek kadar sicak olsa yetermis...
    pastami begendigine sevindim, tadida gercekten cok güzeldi...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. harika gorunuyor pastaniz, emeginize degmis, tam benim de sevdigim gibi cilekli, ellerinize saglik..yazilar tarifler kadar yorumlara da goz atmayi seviyorum, Alamanca tarifler hakkinda yazisiyosunuz Leyla hanimla ne hos ben pek bisey anlamadim ama olsun :)
    kizkardesinize de nice mutlu yillar...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba güzel yorumunuz icin tesekkür ederim...
    Almanca olan Tortenwelt isimli blogumda yayinladiklarimin aynilarini bu sayfamdada yayinliyorum. Buradaki yorumlardada araya almanca karismis galiba, insan farkina varmiyor, aliskanlik haline gelmis :)
    Bu arada sizin yaptiginiz pastalarin yaninda zannediyorum bunun lafi bile olmaz ;)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tesekkürler...